Højhuset, Nordbo

img.Name

Der er gennemført en generel renovering af boliger og facader
for få år siden. Facaderenoveringen har vist sig uhensigtsmæssig
såvel teknisk som æstetisk.
Projektet omfatter facaderenovering af højhus, der rummer
boliger, og base der rummer bibliotek og forsamlingslokaler.
En umotiveret farverig facade med mange spring i facadeplanet,
er tonet ned til et enkelt og tidløst udtryk. Der er lagt vægt på,
at udtrykket forenkler bygningens fremtræden, og således gør
huset til en værdig medspiller i det højhuslandskab, der tæller
Aalborg-tårnet, Hotel Hvide Hus, Sygehus Syd og de tunge
industrielle bygninger ved havnefronten.
Husets base beklædes med en mørk skærmtegl, der kan
modstå hærværk og graffiti. Højhuset beklædes med bukkede,
malede aluminiumskassetter i højformat. Skure og fremspringende
bygningselementer beklædes med galvaniseret stål.
Tildelt Aluminium Award 2009.

FAKTA

Opgave : Facaderenovering
Adresse : Grønlands Torv, Aalborg
Bygherre : Boligselskabet Nordbo
Projektstade : afleveret 2009
Bruttoareal : 9500 m²
Anlægssum : 33 mio. kr.
Pdf – Arkitektrådgivning

img.Name
img.Name