Udvidlese af Lindholm Høje Museum

img.Name

Lindholm Høje Museet er et arkæologisk museum knyttet til jernalder og vikingetidsgravpladsen Lindholm Høje nord for Aalborg. Den eksisterende museumsbygning blev udført af tegnestuen i 1989. I 2004 besluttede Aalborg Historiske museum, at udvide Lindholm Højemuseet med ca. 1000 m2 idet man ønskede at samle Museets udstillinger om oldtiden på Lindholm Høje. Tilbygningen omfatter dels et nyt udstillingsrum på 565 m2, og dels et nyt auditorium med plads til 80 tilhørere.
Udvidelsen af udstillingsarealet er placeret i en delvist nedgravet bastion således at den følsomme udsigt over Limfjordslandskabet fra højområdet ikke forstyrres.
Auditoriet er placeret således, at der er direkte adgang til det både fra publikumsarealet i forbindelse med museets foyer, og fra udstillingsområdet.
Endvidere er der etableret et formidlingsrum, hvor det i forbindelse med museets skoletjeneste, er muligt at udføre f.eks. smedearbejde som det foregik i jernalderen- og vikingetiden.

FAKTA

Opgave : Tilbygning til museum
Adresse : Vendilavej 11, Nørresundby
Bygherre : Aalborg Historiske Museum
Projektstade : indviet 2008
Bruttoareal : 1.000 m²
Anlægssum : 17 mio. kr.
Pdf – Arkitektrådgivning

img.Name