Holtbjerghuset, Herning - konkurrence

img.Name

Forslaget til et nyt kulturhus er en del af et byfornyelsesprojekt for bydelen Holtbjerg ved Herning. Huset er et fællesmødested for områdets beboere, hvor man på tværs af interesser, kultur, køn og alder kan mødes og deltage i forskellige aktiviteter.
Kulturhuset opføres i forlængelse af eksisterende samlingssale på Holtbjergskolen. Husets caféareal bliver foyer til samlingssalene. Udover café indeholder huset køkken, kontorer, depot, toiletter og personalefaciliteter. Husets koncept er - med forskellige virkemidler - at fange folks opmærksomhed og åbne sig mod området: Vi har lagt røde løbere ud, som leder gæster til huset. Vi har valgt en iøjenfaldende rød facade og har åbnet facaderne. Alt sammen med det formål at tilføre området en ny markant bygning, og at invitere nysgerrige indenfor. Indvendige materialer er valgt med blik for at skabe en varm og uhøjtidelig stemning i huset.

FAKTA

Opgave : Kulturhus
Adresse : Holtbjerg, Herning
Bygherre : Herning Kommune
Projektstade : konkurrenceprojekt
Bruttoareal : 320 m2
Anlægssum : 3,6 mio. kr.
Pdf – Arkitektrådgivning

img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name