Renovering af PM Afd. 11, Brønderslev

img.Name

Vores hovedide er at væve bebyggelsen ind i Brønderslevs Kulturbælte. Vi gør den til et ”monument” på linie med Rododendronparken, stadion oa., og tilbyder bebyggelsen et mentalt løft, som vil være med til at højne områdets pt lave status. Vi foreslår løberuter, klublokaler, samlingssteder, skaterbaner mv. integreret i bebyggelsen, og giver dermed Brønderslevs borgere en naturlig anledning til at komme der.
Tanken om et mentalt løft kommer til udtryk i bearbejdningen af boligerne. Vores tanke er, at hvis man vil tilbyde boliger til nye, ressourcestærke lejere, skal der ske noget markant med bebyggelsens udtryk. Vi foreslår, at man gør de lange blokke korte, og tilbyder elevatorer, større altaner, nye tagformer og nye CO2-venlige facader. Med inspiration i det omkringliggende parcelhuskvarters mangfoldighed, bryder vi tagets lange flugter ned til lave pyramider, der underdeler husene i mindre, overskuelige enheder. Facader bearbejdes med rytmiske forløb af naturskifer i forskellige farver, så de fremtræder som selvstændige byhuse.
Konkurrenceforslaget, der blev bedømt som det bedste på arkitektur og bæredygtighed, er udarbejdet sammen med MTHøjgaard as og Lindgaard as.

FAKTA

Opgave : Renovering af 262 boliger og fælleshuset
Adresse : Knudsgade, Finsevej, Rasmus Rask vej, Tietgensvej og Thorvaldsensvej, Brønderslev
Bygherre : PM Brønderslev
Projektstade : Totalentreprisekonkurrence - 2. plads
Bruttoareal : 25.260 m²
Anlægssum : 148 mio. kr.
Pdf – Arkitektrådgivning

img.Name
img.Name
img.Name