Bøgemarkscentret plejeboliger

img.Name

Bøgemarkscenteret er et botilbud for senhjerneskadede, der har pådraget sig en fysisk eller psykisk hjerneskade, typisk fra trafikuheld, arbejdsulykker eller massivt misbrug.
De 10 nye boliger er fordelt i to boenheder med 5 boliger i hver. Den ene boenhed består af faste pladser og den anden boenhed er en midlertidig boform for aktive misbrugere, hvoraf flere er hjemløse. Arkitektonisk er bebyggelsen tilpasset de øvrige bygninger på ejendommen, som ligeledes er bygget i tegl og pudsede facader i gule nuancer.

Alle boligerne får udgang til privat terrasse med en bøgehæk som afskærmning. Ankomsten til bebyggelsen foregår i sydgavlen. P-pladser er placeret tæt på indgangen.

Boenhederne er forskudt i forhold til hinanden, herved opstår et varieret gangforløb med varierende kig. Boenhederne kobles med et centralt beliggende boligfællesareal med udgang til lukket gårdhave. Indvendigt er boligerne holdt lyse. Boligfællesarealer fremstår i grønne nuancer på gulvflader og døre.

FAKTA

Opgave : 10 plejeboliger samt serviceareal
Adresse : Bøgemarksvej 3, Svenstrup
Bygherre : Lejerbo
Projektstade : under udførelse
Bruttoareal : 660 m²
Anlægssum : 8,2 mio. kr.
Pdf – Arkitektrådgivning

img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name