PLEJEBOLIGER FORCHHAMMERSVEJ, AALBORG

img.Name
img.Name

Projektet er en udvidelse af det eksisterende plejehjem Birkebo, der i alt rummer 48 boliger og en række servicefaciliteter. Tilbygningen tilføjer 52 nye plejeboliger, og nye fællesrum.

Brugerne er somatiske, med en stor procentdel demente beboere iblandt. Vi har sammen med brugergruppen arbejdet på at skabe et hus, der imødekommer begge behov og tilbyder rolige og skærmede områder, blandet med steder fuld af aktivitet. Ideen er at skabe et samlet, fortættet og demensegnet plejehjem, der skal sikre at beboernes hverdag er tryg. Og samtidig et hus, der bestræber sig på at udstråle aktivitet og åbner sig mod verden udenfor.

Den eksisterende bygning har form som et E. Tilbygningen føjer med et S-formet volumen i op til 3 etager dels et nyt toppunkt, dels skaber den et afskærmet gårdrum som bliver bebyggelsens nye fælles ankomst. Mod Forchhammersvej åbnes gårdrummet med en port, der sammen med øvelsesredskaber, legeredskaber for børn og siddepladser tilskynder forbipasserende til at kigge ind.

Omkring ankomstrummet samles rum med stor aktivitet; foyer (pejsestue, bibliotek), funktionsrum, lederkontorer, wellness, frivillig-lounge, samlingssal mv. og herfra fordeles man via trapper og elevatorer til resten af huset. På øverste etage etableres 2 større tagterrasser med udsigt over byen, og en stor fællessal, køkken, toiletter og mødelokale.

Tilbygningen kompletterer samtidig de eksisterende blinde gange til varierede rumforløb, hvor man kan bevæge sig rundt og på flere niveauer. Gangforløbene er disponeret, så man hele tiden har lange kig til det fri, er i god kontakt til det fælles ankomstrum, og har mulighed for at følge med i hvem der kommer og går.

Der etableres 5 boenheder; én demens-enhed med 10 boliger og fire boenheder med mellem 21 og 24 boliger. Boenhederne har hver deres personalefaciliteter, bryggers, køkken-, opholds- og spiserum samt adgang til terrasse eller altan.

Alle boliger etableres som 2-rums boliger. Der etableres en let demonterbar væg mellem opholdsrum og soveværelse. Placeringen af væggen kan varieres så enten opholdsrum eller soverum gøres større, og giver boligen den fornødne fleksibilitet. Alle boliger har enten dør til terrasse eller fransk altan.

FAKTA

Opgave : 52 plejeboliger med tilhørende servicearealer
Adresse : Forchhammersvej 23, 9000 Aalborg
Bygherre : Vivabolig / Aalborg Kommune
Projektstade : Indviet 20.06.2017
Bruttoareal : Ca. 4.600 m²
Anlægssum : Kr. 105 mio.
Pdf – Arkitektrådgivning

img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name