MADBASE LILLE VILDMOSE CENTRET

img.Name

Projektet er skabt i et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Arla-fonden og Lille Vildmose Centret i en fælles bestræbelse på at øge fokus på sunde fødevarer, økologi, gode måltidsvaner og mad fra den danske natur.

 

Madlejr-konceptet er udviklet af Arla-Fonden, og fungerer som et lejrskoleophold, hvor man giver 6./7.- klasser mulighed for at arbejde med råvarer, madlavning og kost i en uge ad gangen.

 

Projektet omfatter ombygning af den eksisterende hovedbygning til værelsesfløj og opholdsarealer, samt etablering af en ny bygning der indeholder køkken- og spisefaciliteter.

 

I bestræbelsen på at ’samle’ den oprindelige gård på ny, foreslår vi at der opføres en fritliggende bygning – madhuset -  der danner et afgrænset gårdrum. Gårdrummet tilplantes med frugttræer og sæsonblomstrende bunddække og der etableres udekøkken, bålplads, drivhus, urtebede mv som kan aktiveres som en del af undervisningen.

 

Hovedbygningen renoveres gennemgribende, og disponeres med elevværelser og opholdsstuer på 1. sal. Stueplan indrettes med lærerværelser, administration og fælleslokaler med køkken, der tillige kan udlejes som festlokaler. Husets geometri føres tilbage til den oprindelige form, og tilføjes gavlpartier i glas.

 

Madhuset indrettes med køkkenfaciliteter til to klasser og undervisnings/spiserum i stueplan. På 1. sal etableres værelser og opholdsrum til Arlas medarbejdere. Madhusets geometri er bygget op omkring en enkel grundplan og et savtakket tag. Husets transparens, tagets form og den udvendige beklædning af sorttjæret træ, knytter dels an til bygninger i zonen mellem landbrug og skov, og tilføjer et moderne element til den samlede bygningskomposition.

FAKTA

Opgave : Tilbygning og ombygning
Adresse : Birkesøvej 16, 9280 Storvorde
Bygherre : Aalborg Kommune/Lille Vildmose Centret
Bruttoareal : 1.439
Pdf – Arkitektrådgivning

img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name
img.Name