SFO Klarup

img.Name

Tegnestuen har gennem flere projekter haft mulighed for at arbejde med byggerier for børn.

Vort udgangspunkt har været den sanseintegrationsproces man gennemgår i barndommen,som danner fundament for vores evne til som voksne, at koordinere
vore sanseindtryk. Vi har derfor søgt at skabe et hus der indeholder sansemæssige kontraster mellem tungt / let, lyst / mørkt, højt / lavt, glat/ ru osv.

Der er lagt vægt på, at materialerne, fremstår med den rene materialekarakter. Det skrå tag giver kontrasterede
rumoplevelser mellem lave huleagtige rum og høje, lyse rum. Der er ligeledes arbejdet med en kombination af store rum, indrettet som grupperum, værksteder, musikrum mv. og små rum, hvor mindre børnegrupper kan trække sig tilbage. Huset er beliggende på et smukt skrånende terræn. For at forstærke oplevelsen af landskabets form, er huset udformet så det i kontrast hertil skyder sig ud af skråningen, markeret med en tagflade der hælder modsat skråningen. Den del af huset
der ligger inde i skråningen, er udformet som en tung kerne i vandskuret murværk, mens den del der skyder sig ud er udformet som et let træhus, behandlet med finsk trætjære. Huset er opført inden for Aalborg Kommunes standardbudget for institutioner. Bygningen blev præmieret for godt og smukt byggeri af Aalborg Kommune i år 2000.

FAKTA

Opgave : DUS ordning - Klarup Skole
Adresse : Hellasvej 17, Klarup
Bygherre : Aalborg Kommune
Projektstade : opført 1999
Bruttoareal : 397 m2
Anlægssum : 4,7 mio. kr. (ink. inventar)
Pdf – Arkitektrådgivning

img.Name