Vi er 

NORD_

Vi er rådgivere. Vi er formgivere. Tilsammen er vi en stærk og pålidelig samarbejdspartner, der hjælper dig i alle faser af et projekt, fra streg til styring til overdragelse. For os er det et spørgsmål om at skabe den gode løsning fra starten; at have tænkt det hele ind – mennesker, materialer, dokumentation, forventninger, håndværk – så projektet lander det forventede sted.

2023

Succesvirksomhed

I 2023 modtog Arkitektfirmaet Nord én af 1000 succespriser, der gives til virksomheder i Danmark, der har formået at skabe vækst og stærke finansielle resultater.

2021

Upcycling Orangeri

I samarbejde med Frandsen & Søndergaard K/S, Titan Nedbrydning A/S og med Plus Bolig som pioner og bygherre, udviklede Arkitektfirmaet Nord A/S et nyt cirkulært byggekoncept – et koncept, hvor der anvendes genbrugte byggematerialer fra nordjyske nedrivninger. Upcycling Orangeri, er det første af sin slags: en prototype, som fremover vil kunne bygges, hvor fællesarealers samlede egenskaber spiller en vigtig rolle for den sociale bæredygtighed.

2018

Aalborg Kommunes første demensvenlige arkitektfirma

I 2018 blev Arkitektfirmaet Nord det første demensvenlige arkitektfirma i Aalborg Kommune.

2007

Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn besluttede i 2011 at ville udvide kapaciteten og tog derfor kontakt til Arkitektfirmaet Nord. I udvidelsen blev der lagt vægt på at tilvejebringe flere gates, at udbuddet af servicefaciliteter i form af cafeer på airside, blev forøget betragteligt samt at kapaciteten i ankomsthallerne og området for check-in og security blev udvidet, således der blev opnået et bedre flow.

2006

Nordkraft

I 2006 vandt Arkitektfirmaet Nord A/S, i samarbejde med CUBO arkitekter a/s og Egebjerg by- og landskab, samt en række proceskonsulent- og ingeniørfirmaer, konkurrencen om ombygning af det daværende tidligere elværk i Aalborg, Nordkraft, til et center for kultur og fritid. Sammen med det nærliggende Musikkens Hus, er Nordkraft med til at skabe et omdrejningspunkt i Aalborg kulturliv – både hver for sig, men også sammenspillet imellem dem.

2004

Opstarten af Arkitektfirmaet Nord A/S

Fusionen mellem arkitekterne Ladegaard & Partnere og arkitektfirmaet Fich & Bengaard A/S, medførte starten på Arkitektfirmaet Nord A/S tilbage i 2004. Sidenhen har firmaet opbygget en erfaren og visionær tegnestue med base i Aalborg - med faster kunder lokalt og regionalt, og som har været med til at forme Aalborgs udvikling med markante byggerier som Nordkraft, Aalborg lufthavn, en række almene boligbebyggelser og plejehjem samt varetaget større renoveringsprojekter for både offentlige og private bygherre.

1989

Lindholm Høje Museet

I 1989 udarbejdede Arkitektfirmaet Nord, på daværende tidspunkt kaldet, Dam & Bengaard, Lindholm Høje Museet, beliggende nord for Aalborg. Museet var en gave til Aalborg Kommune fra Aalborg Portland, i anledning af virksomhedens 100-års jubilæum i 1989. Lindholm Høje Museet blev præmieret af Aalborg Kommune i 1990.

1914

Firmaets historie

Arkitektfirmaet Nord A/S er resultatet af fusionen mellem arkitekterne Ladegaard & Partnere og arkitektfirmaet Fich & Bengaard A/S. Dog har firmaets to grundstammer, rødder helt tilbage fra 1914 og 1958. I 1914 startede arkitekt, Ejner Glahn, egen tegnestue i Aalborg. Sidenhen har der været udskift i både partnere og navn, indtil inden fusionen med arkitektfirmaet Ladegaard & Partnere. Arkitektfirmaet Ladegaard & Partnere har også rødder mange år tilbage, 1958, hvor Torben Stokholm startede egen tegnestue i Aalborg. På samme måde, har der inden fusionen, været udskift i firmaets navn og partnere.

Vores værdier

Sådan arbejder vi hos NORD

Vi er 17 medarbejdere hos Arkitektfirmaet Nord. Vi er arkitekter og konstruktører og et stærkt tværfagligt team, som kan rådgive, styre og bidrage i alle projektets faser.

 

Der er ikke to byggeprojekter, der er ens. Derfor sammensætter vi teams til hvert projekt med de folk, der passer bedst til opgaverne. Det er vores og din garanti for høj arkitektonisk kvalitet og sikker fremdrift fra start til slut.

Hvert team består af en designansvarlig medarbejder, en projekteringsansvarlig medarbejder samt en ansvarlig for kvalitetssikring og tilsyn. En eller flere medlemmer af ledelsen indgår i hvert projektteam.

“Vi er rådgivere. Vi er formgivere. Og gennemført professionelle. Tilsammen er vi et stærkt hold og en pålidelig samarbejdspartner for selv de mest ambitiøse bygherrer, partnere og brugere.”

Bæredygtig omtanke

Bæredygtig omtanke

Bæredygtighed og ESG er en integreret del af vores tanker, processer og rådgivning. Vi lægger i alle vores projekter vægt på cirkulær ressourceøkonomi, transformation og levetid. 

Vores præmieringer

Firmaet har over 100 år som arkitektvirksomhed i bagagen og igennem året blevet præmieret og vundet flere priser.

Karriere