UNGDOMSBOLIGER ETERNITTEN

Projekt: 70 ungdomsboliger

Adresse: Alexander Foss Gade 16 A-H, 9000 Aalborg

Ydelsesperiode: Afleveret 2013

Bygherre: Boligforeningen Fjordblink

Bruttoareal: 3500 m²

Anlægssum: 77 mio.

Enterpriseform: Storentreprise

Rolle og ydelser: Bygherrerådgiver, Totalrådgiver. Arkitektrådgivning, projekteringsledelse, projektering, fagtilsyn.

Projektet omhandler udformningen af 70 ungdomsboliger på den gamle Eternitgrund i Aalborg. Området er udpeget som arkitektonisk eksperimentarium hvor formålet er at sikre bebyggelser og opholdsarealer af særlig høj arkitektonisk kvalitet.

Grunden er en tilnærmet sokkelgrund. I grundplanet er et mindre ankomstareal med mulighed for ophold og adgang til trapper, elevator og vaskeri. I tagplan er der fællesfaciliteter med boldbane og fælleshus.

Projektet tager udgangspunkt i Fabrikken Danmarks oprindelige fabriksbygninger; store forskudte voluminer, transportbånd og små selvgroede parasitter. Med udgangspunkt i denne kontekst er bygningens facader disponeret. Facaderne udføres i lyse betonelementer og strækmetal, der skærmer for vinden mod altangangene og boldbanen på taget.

Adgangen til den enkelte ungdomsbolig sker via de nord- og østvendte altangange. Boligerne er disponeret, så man bevæger sig langs en gennemgående skabsvæg, der danner rygrad i boligen. Skabsvæggen indeholder garderobe, arbejdsplads og køkken. Boligerne har syd- og vestvendte opholdsrum, som sikrer gode lysforhold og udsigt over Aalborg midtby.