AALBORG LUFTHAVN

Projekt: Udvidelse og ombygning af terminalbygning

Adresse: Ny Lufthavnsvej 100, 9400 Nørresundby

Ydelsesperiode: 2011 - 2013

Bygherre: Aalborg Lufthavn A.M.B.A

Bruttoareal: ca. 7.100 m² udvidelse | ca. 7.000 m² ombygning | samlet areal efter udvidelse 19.100 m²

Anlægssum: 105 mio.

Enterpriseform: Totalentreprise

Rolle og ydelser: -

Aalborg Lufthavn har besluttet at udvide kapaciteten. Udvidelsen sker dels ved at tilføre den eksisterende lufthavnsterminal flere fag, dels ved ombygning af den eksisterende bygningsstruktur. Bygherren ønsker med udvidelsen dels at imødekomme en stadig stigende interesse for flere afgange fra Aalborg Lufthavn, dels at kunne tilbyde passagerne bedre service. Det betyder, at der i udvidelsen er lagt vægt på:

  • at der tilvejebringes flere gates,
  • at udbuddet af servicefaciliteter i form af caféer på airside forøges betragteligt,
  • at kapaciteten i ankomsthaller udvides,
  • at området for check-in og security udvides, så der opnås et bedre flow.

Dertil kommer, at faciliteter som Bagagehåndtering, Cargo, Skat, Politi, Pax, Security samt for rejsebureauer og biludlejningsfirmaer forbedres.

Terminalbygningen er organiseret omkring en gennemgående vandrehal, der giver bygningen en klar og overskuelig organisation og deler funktionerne til hhv airside og landside.

Der er lagt særligt vægt på fleksibilitet og åbenhed, således rummer planløsningen flere fleksible muligheder for at ændre rumstørrelser, tilpasset lufthavnens skiftende behov. Den luftige konstruktion, en afklaret logistik gør det til et rart sted at arbejde og opholde sig.


RELATEREDE PROJEKTER