BØRNEHAVE, SKANSEVEJ – BF 1944 AFD. 6

Projekt: Ombygning af dagligevareforretning til børnehave

Adresse: Skansevej 42, 9400 Nørresundby

Ydelsesperiode: 2017-2018

Bygherre: Boligforeningen af 1944

Bruttoareal: 390 m²

Anlægssum: 2,5 mio

Enterpriseform: -

Rolle og ydelser: Arkitektrådgivning, fagtilsyn og projektering.

Indvendigt er børnehaven disponeret omkring et stort og fleksibelt opholdsrum, hvor den ene ende af rummet er indrettet med anretter køkken. I den anden ende af opholdsrummet, er babylegerum og garderobe placeret. Disse to rum omkranses af glasvægge, for at sikre dagslys til de bagvedliggende rum.

I tæt relation til opholdsrummet er kontor, personalerum, personale toilet og særskilt personalegarderobe ligeledes placeret.

For at få tilstrækkeligt med dagslys ind i opholdsrummet, er der lavet nye vindueshuller i den eksisterende facade mod øst.

Vinduerne er placeret ud fra en ”legende” tilgang, med vinduer i forskellige højder, der gør det muligt for institutionens børn og personale at indtage vinduet, der dermed kan fungere som et integreret møbel.

Udearealerne omkring børnehaven, bliver ændret for at kunne tilgodese børnehavens behov. Legepladsen og udearealet til spisning og ophold bliver placeret i hver ende af den eksisterende parkeringsplads, på østsiden af bygningen. Mellem legepladsen og udearealet bliver der bibeholdt parkerings/af- og på-læsningsområde for både cykler og biler.