GUSTAV THOSTRUPSVEJ – FACADERENOVERING

Projekt: Facaderenovering af 30 boliger

Adresse: Gustav Thostrupsvej 1-38, 9210 Aalborg SØ

Ydelsesperiode: 21.03.2012 - 19.12.2013

Bygherre: Plus Bolig afd. 50

Bruttoareal: 3.060 m²

Anlægssum: 10 mio.

Enterpriseform: Hovedentreprise

Rolle og ydelser: Totalrådgiver | Bygherrerådgivning, beboerinddragelse, arkitektrådgivning, projekteringsledelse, projektering, byggeledelse, fagtilsyn.

Bebyggelsen består af 30 fritliggende huse opført i 1961, som statslånshuse, og er præget af en sparsom tilgang til såvel materialer som udtryk.
Afdelingen består af en række velfungerende 5-rums boliger, omkranset af private haver; og er et attraktivt og børnevenligt område.

Afdelingen har tidligere renoveret tagflader men har gennem de seneste år oplevet stigende problemer med kulde, træk og fugt pga. manglende isolering. Bebyggelsen fremstår slidt med nedbrudt murværk og fuger samt utidssvarende plastvinduer og døre.

Projektet omfatter udvendig efterisolering af alle facader med hårde isoleringsbats og pudset overflade. Desuden udskiftning af vinduer og døre samt etablering af omfangsdræn og ekstra stikkontakter.

Alle udhuse, lette skure og havestuer fjernes og havestuer erstattes med nye overdækninger. Der har været mulighed for tilkøb af ekstra stor overdækning – med valgfri placering enten langs huset, eller fritstående i haven – samt tilkøb af terrassedør.

Bebyggelsen har med renoveringen fået et moderne udtryk, hvor komforten er forbedret betragteligt og varmeregningen reduceret.