HAVNEN 20 – HALS

Projekt: Bolig- og erhvervsbebyggelse

Adresse: Havnen 20, Hals

Ydelsesperiode:

Bygherre: Boligforeningen BAS

Bruttoareal: 1.100 m²

Anlægssum: Ikke fastlagt

Enterpriseform:

Rolle og ydelser:

Forslaget består af to bebyggelser – en boligbebyggelse mod vest og en erhvervsbebyggelse mod øst. Det fastholder og udbygger således den overordnede plan for Hals by, hvor erhverv fokuseres mod Havnen, og strøget mod det centrale Hals, og boliger placeres i forlængelse af eksisterende boligbebyggelse langs Færgevej.

Boligbebyggelsen fortsætter områdets nuværende struktur med boliger orienteret mod øst og vest. Særligt orienteringen mod vest, hvor man kan nyde aftensol og udsigten over Limfjorden kan blive en afgørende bo-kvalitet. Boligerne opføres som et traditionelt længehus beklædt med sorttjærede brædder og med tagpap på taget. Facaden opdeles rytmisk af to elementer; en udendørs terrasse i stueplan og en altan på første sals plan. Terrassen er hævet over gadeniveau, og tilbyder et vindbeskyttet vestvendt udeopholdsareal. Altanen på første sal er en svævende kube, der tilfører længehuset et moderne, karaktergivende element.

Boliger er indrettet i 2 plan med indgang, stue og bad/toilet i stueplan og værelser, bad og mindre udsigtsstue på 1. sal.