KIRKENS KORSHÆR HERBERG

Projekt: Revitalisering af Kirkens Korshærs Herberg

Adresse: Forchhammersvej 13-15, 9000 Aalborg

Ydelsesperiode: 2017 -

Bygherre: Kirkens Korshærs Herberg

Bruttoareal: 1.088 m²

Anlægssum: 16,9 mio.

Enterpriseform: -

Rolle og ydelser: Projektforslag, Arkitektrådgivning

Vi foreslår at en ny bygning forbinder de to eksisterende huse og bliver bebyggelsens nye, samlende fællesrum. Det er hertil man ankommer, modtages og indskrives og fællesrummet bliver bebyggelsens nye fælles spise/opholdsrum og bygningens hjerte. Fællesrummet er rummeligt, og en træbeklædt, svævende overetage giver karakter og definerer zoner med såvel højt til loftet som til hygge.

Forslaget tager afsæt i at bevare så meget af den eksisterende bygningsstruktur som muligt – primært for at kunne opretholde driften i et fornuftigt omfang under ombygningen. Vi har desuden vurderet, at der er så meget værdi i de eksisterende fløje, at de ved en ombygning kan bevares, primært som værelsesenheder.

Boligerne er disponeret som minimale boliger med selvstændigt bad/toilet, som understøtter specielt perioden hvor man lige ankommer og har brug for tid på egen hånd. Fra dette trygge udgangspunkt er det hensigten at beboerne skal nærme sig verden og fælleskabet. Der etableres opholdsnicher, aktivitetsrum, fælleskøkken, samt mindre, lokale køkkener.