KRONHJORTEN – HALGAARD ENGE

Projekt: Helhedsplan for 63 boliger i boligfællesskab i Halgård Enge.

Adresse: Uglkærvej, 7500 Holstebro

Ydelsesperiode: 2022

Bygherre: VEM Byg

Bruttoareal: Ca. 6500 m²

Anlægssum: -

Enterpriseform: -

Rolle og ydelser: Bygherrerådgivning, arkitektrådgivning, lokalplanarbejde, skitseprojekt.

Kronhjorten er et bæredygtigt boligfællesskab for voksne mennesker, som ønsker at bo og leve tæt med deres naboer. Ikke blot bogstaveligt, men de mange fælles faciliteter byder på et væld af muligheder for beboerne at dyrke fællesskabet i hverdagen og have glæde af hinanden. Man bliver også en del af det bæredygtige fællesskab som Kronhjorten er designet efter, hvor respekt for naturen og hinanden er i højsædet.

 

BRUGERINDDRAGELSE

Beboerne får en stor indflydelse på deres miljø i Kronhjorten. Udover egen terrasse og have ved samtlige boliger, har de blandt andet også medbestemmelse på faciliteterne i forbindelse med fælleshusene.

 

BOLIGERNE

Planlægningen af boligerne i Kronhjorten, er lavet med henblik på at skabe klynger og veje hvor de små fællesskaber kan spire. Alle boligerne er tæt på parkering og har direkte forbindelse til de grønne uderum.

Boligfællesskabet består af 63 to- og tre-værelsesboliger på 65 m2 og 90 m2, som let kan indrettes til én beboer eller par. Boligerne har et moderne udtryk med en varm farvepalet af materialer. De fleste boliger opføres med mørke træfacader, med detaljer og åbninger understreget af lysere træbeklædning.

 

GRØNNE OMRÅDER

I Kronhjorten får beboerne naturen helt tæt på. De grønne områder består nemlig af en blanding af steder som får lov til at stå vilde. Træer, buske, høje græsser og blomster, brydes af jævne græsplæner indrettet med opholdsområder. De vilde områder får lov til at gro med minimal indgriben og vedligehold.

Jordvolden omkring Kronhjorten bliver også et sted hvor urter, græs og blomster får lov til at gro helt frit. Her er der fokus på en bred vifte af arter og insekter. Disse ”vilde” områder giver gode forhold for insekter og små dyr som harer eller fugle. Disse tiltag øger også biodiversiteten, optager CO2, og sparer samtidig på udgifter og ressourcer forbundet med vedligehold af disse områder.

 

FÆLLESHUS

Fælleshusene bliver indrettet i samarbejde med de kommende beboere. Bygningerne er tegnet med robusthed in mente, så de kan være fleksible og tilpasse sig beboernes behov og ønsker.

Fælleshusene ligger centralt i Kronhjorten hvor alle kommer forbi. Det er her beboerne kan mødes om fælles spisning eller andre arrangementer. De fire bygninger matcher hinanden i udtryk, men er indrettet med forskellige funktioner.