HOTEL NORDSØEN BLOKHUS

Projekt: Facaderenovering

Adresse: Høkervej 5E, 9492 Blokhus

Ydelsesperiode:

Bygherre: Feriehotel Nordsøen, Blokhus

Bruttoareal: ca. 8563 m²

Anlægssum: 52 mio.

Enterpriseform:

Rolle og ydelser:

Vores vision er at give Nordsøen en ny og moderne identitet med et lyst og indbydende facadeudtryk, moderne materialer, dagslys og åbenhed.

Hotellets størrelse og byggemåde gør, at den aldrig bliver en fuldstændig integreret del af gadebilledet i Blokhus; det vil altid være sit eget.

En udsat beliggenhed, betonbyggeriers dårlige image og tidens tand har gjort at Nordsøen lige nu virker en smule slidt. Det rører ikke ved at Nordsøen i 1970’erne var moderne og at dens tilbud om sol, lys og luft til glade feriegæster var attraktivt og hipt. Den stolthed vil vi gerne bringe frem igen.

 

Nordsøen fremstår i kraft af sit udseende og størrelse ude af trit med Blokhus skala. Vores idé er at søge at formidle overgangen mellem Blokhus og Nordsøen. At prøve at være det markante hængsel der forbinder byen med havet. Vi har derfor taget udgangspunkt i Blokhus’ byggemåde. Vi kan aldrig opnå hvidmalede, murede vægge og røde tage i klassisk Blokhus-forstand. Men vi har genanvendt princippet om, at man i Blokhus’ byggestil opfatter bygningen som en massiv klump, hvori der skæres huller, og brugt det som princip for facadeudformningen.

Vi har koblet det med anvendelsen af den hvide/lyse farve, som er hentet fra Blokhus by, fra sandets farve og fra strandens badehuse. Vi dyrker det lyse for at understrege at huset under alle omstændigheder vil være markant og spiller bevidst på den stolthed der ligger i det hvide; at huset ikke længere skal være Blokhus grimme grå ælling, hellere en stolt hvid svane.