PLEJEBOLIGER – BIRKEBO

Projekt: Nybyg af 52 plejeboliger og servicearealer, samt ombygning af eksisterende plejehjem.

Adresse: Forchhammersvej 23, 9000 Aalborg

Ydelsesperiode: 16.09.2014 - 01.11.2016

Bygherre: Aalborg Kommune / Vivabolig

Bruttoareal: Ca. 4.600 m²

Anlægssum: 105 mio.

Enterpriseform:

Rolle og ydelser: Totalrådgiver. Arkitektrådgivning, projekteringsledelse, detailprojektering, fagtilsyn.

Projektet er en udvidelse af det eksisterende plejehjem Birkebo, der rummer 48 boliger og en række servicefaciliteter. Tilbygningen tilføjer 52 nye plejeboliger, og nye fællesrum.

 

Ideen er at skabe et samlet, fortættet og demensegnet plejehjem, der skal sikre at beboernes hverdag er tryg. Og samtidig et hus, der bestræber sig på at udstråle aktivitet og åbner sig mod verden udenfor.

 

Den eksisterende bygning har form som et E. Tilbygningen føjer med et S-formet volumen i op til 3 etager dels et nyt toppunkt, dels skaber den et afskærmet gårdrum som bliver bebyggelsens nye fælles ankomst. Mod Forchhammersvej åbnes gårdrummet med en port, der sammen med øvelsesredskaber, legeredskaber for børn og siddepladser tilskynder forbipasserende til at kigge ind.

 

Omkring ankomstrummet samles foyer (pejsestue, bibliotek), funktionsrum, lederkontorer, wellness, frivillig-lounge, samlingssal mv. og herfra fordeles man via trapper og elevatorer til resten af huset. På øverste etage etableres 2 større tagterrasser med udsigt over byen, og en stor fællessal, køkken, toiletter og mødelokale.

 

Der etableres 5 boenheder; én demens-enhed med 10 boliger og fire boenheder med mellem 21 og 24 boliger. Boenhederne har hver deres personalefaciliteter, bryggers, køkken-, opholds- og spiserum samt adgang til terrasse eller altan. Alle boliger etableres som 2-rums boliger.