PROFIL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ARKITEKTFIRMAET NORD A/S

Arkitektfirmaet NORD A/S, som blev stiftet i 2004, ved fusionen mellem Fich & Bengaard A/S og arkitekterne Ladegaard & Partnere A/S, med rødder helt tilbage til 1914.

Vi er en erfaren og visionær tegnestue med base i Aalborg med faste kunder lokalt og regionalt og har været med til at forme Aalborgs udvikling med markante byggerier som Nordkraft, Aalborg lufthavn, samt en række almene boligbebyggelser og plejehjem, samt varetaget større renoveringsprojekter for både offentlige og private bygherrer.

Tegnestuen har igennem årerne oparbejdet stærke kompetencer indenfor specialområder såsom sundhedsbyggeri, almene boliger, kulturbyggerier og bæredygtigt byggeri.

Vi arbejder ud fra en helhedsorienteret og analytisk tilgang til arkitekturen, hvor omdrejningspunktet er brugeren. Ved at arbejde med stedets iboende potentiale og kontekst i dialog med byggeriets brugere opnås et hovedgreb, der sørger for holdbare og brugbare løsninger, der i sidste ende skaber merværdi både for projektet, området og brugeren.

Tegnestuen tilbyder en lang række ydelser og kompetencer, samlet under ét tag, og kan mobilisere kræfter indenfor bla. bygherrerådgivning, arkitektrådgivning, totalrådgivning, processtyring, brugerinddragelse og bæredygtigt byggeri.

Vores kernekompetence er at levere et byggeri af høj arkitektonisk kvalitet, med fokus på funk­tionalitet, æstetik, bæredygtighed og hvor tæt dialog med bygherre og brugere er grundstenen.

 

 

DET NYE UNO X | 2018
PLEJEBOLIGER – BIRKEBO | 2016
HERLEV RINGVEJ | 2015
AALBORG LUFTHAVN | 2013
PASSIVHUS – ENGHUSET | 2012
NORDKRAFT | 2011
NY SENGE-BYGNING, SYGEHUS VENDSYSSEL | 2008
LANDSTED FOR FAMILEN RAVN | 2006

For os opnås ARKITEKTONISK MERVÆRDI igennem:

Mindeværdige rum, som giver en god oplevelse/gode oplevelser

Et rum man kan samles om, som bringer mennesker sammen på tværs af kultur og alder.

Et rum som komplementerer og komplementeres af sine omgivelser.

VISION

Arkitektfirmaet NORD A/S har en vision om at skabe det særlige sted, med udgangspunkt i den fysiske og sociale kontekst. Et sted hvor arkitekturen skaber merværdi for brugere og området.

 

Vi tror på, at arkitektur er mere end bare æstetik. Arkitektur er en overordnet ramme for samvær og interaktion mellem mennesker, og igennem arkitekturen kan vi være med til at forme den måde, mennesker oplever og bruger det bebyggede og omkringliggende rum, og på den måde give vores ydmyg bidrag til at forme og skabe merværdi for samfundet, nu og i fremtiden.

Mosskovgaard5

ORGANISATION

Arkitektfirmaet NORD A/S er et privatejet og uafhængigt aktieselskab.

Firmaet ejes og ledes af administrerende direktør Klaus Christensen, der har været ejer af tegnestuen siden 1991. I 2019 tiltrådte partnerne Bengt Nielsen og Marie Vinther, som led i generationsskiftet.

Tegnestuen har en professionel bestyrelse bestående af af Klaus Christensen, Marie Vinther, Bengt Nielsen, Paul Bjerring, Frederik Bengaard og Laurits Brandt Andersen.

 

Vi stræber efter en flad og fleksibel organisation, hvor der er plads til, at man kan udvikle sig på egen hånd og i fællesskab.

Et stærkt internt team er forudsætningen for, at vi kan yde et så godt stykke arbejde for vore kunder som muligt. Vi arbejder på tværs af fagområder og sammensætter altid projektgrupper efter behov. Typisk består en projektgruppe som minimum af en designansvarlig medarbejder, en projekteringsansvarlig medarbejder samt en ansvarlig for kvalitetssikring og tilsyn. En eller flere medlemmer af ledelsen indgår i hvert projektteam.

NETVÆRK