VESTRE STRANDVEJ 20, SKAGEN

Projekt: Ombygning af fiskefabrik til 22 boliger

Adresse: Vestre Strandvej 20 / Sankt Clemens Vej, 9990 Skagen

Ydelsesperiode: 2017 - 2018

Bygherre: Astrid Fiskeri A/S og Færch & Co

Bruttoareal: -

Anlægssum: -

Enterpriseform: -

Rolle og ydelser: Bygherrerådgivning, totalrådgiver. Arkitektrådgivning, projekterings-ledelse, projektering, fagtilsyn.

Vestre strandvej 20 bestående af Frysehuset fra 1918 og Fiskefabrikken fra 1934 blev tegnet af Ulrik Plesner. Sidenhen er der gennemgået en række forandringer. Brande, skiftende funktioner og tidens tand har medført at bygningen nu fremstår nedslidt og langt fra det oprindelige udtryk.

Projektet består af en revitalisering af bebyggelsen, hvor der er lagt vægt på at skabe en symbiose mellem nyt og gammelt. Grundlæggende for hele renoveringen er, at de kvaliteter som bygningen har – i frysehuset den tunge murede konstruktion, der er skabt til at holde på kulden, og i fiskefabrikken den markante tømmerkonstruktion i den højeste del af bygningen – fastholdes og udbygges i nøje samspil mellem nyt og gammelt.

Projektet omfatter ny indretning med 22 boliger i forskellige størrelser, med vægt på, at der skabes store fællesarealer til bebyggelsens beboere. Samtidig gennemføres en gennemgribende renovering af hele bygningen, så den efter endt renovering vil imødekomme nutidig boligstandard og komfort.

Udearealer etableres i gårdrummet, i forhaver mod Vestre Strandvej, på altaner og på tagterrasser. Der etableres orangeri, tagterrasse og pool på taget af Frysehuset.