TAVI – VESTRE STRANDVEJ 20, SKAGEN

Projekt: Til- og ombygning af fiskefabrik til 22 eksklusive lejligheder, heraf 9 nye tilbygget samt fællesfaciliteter

Adresse: Vestre Strandvej 20 / Sankt Clemens Vej, 9990 Skagen

Ydelsesperiode: 01.09.2017 - 31.12.2019

Bygherre: AF Ejendom og Færch & Co.

Bruttoareal: 2.428 m²

Anlægssum: 37 mio.

Enterpriseform: Totalentreprise

Rolle og ydelser: Bygherrerådgivning, totalrådgiver. Arkitektrådgivning, projekteringsledelse, projektering

Vestre strandvej 20 bestående af Frysehuset fra 1918 og Fiskefabrikken fra 1934 blev tegnet af Ulrik Plesner. Sidenhen er der gennemgået en række forandringer. Brande, skiftende funktioner og tidens tand har medført at bygningen nu fremstår nedslidt og langt fra det oprindelige udtryk.

Projektet består af en revitalisering af bebyggelsen, hvor der er lagt vægt på at skabe en symbiose mellem nyt og gammelt. Grundlæggende for hele renoveringen er, at de kvaliteter som bygningen har – i frysehuset den tunge murede konstruktion, der er skabt til at holde på kulden, og i fiskefabrikken den markante tømmerkonstruktion i den højeste del af bygningen – fastholdes og udbygges i nøje samspil mellem nyt og gammelt.

Projektet omfatter ny indretning med 22 lejligheder i forskellige størrelser, baseret på en blanding af små og store boliger og hvor der er lagt vægt på, at der skabes store fællesarealer til bebyggelsens beboere i form af biograf, fitness, fælleslokale med køkken. Indvendigt vil man stadig kunne ane det rå industrielle look i form af de rå materialevalg, herunder gulve i rå højstyrkebeton, værn med glas og galvaniseret jern og hertil føres mange installationer synligt. Samtidig gennemføres en gennemgribende renovering af hele bygningen, så den efter endt renovering vil imødekomme nutidig boligstandard og komfort.

Udearealer etableres i gårdrummet, i forhaver mod Vestre Strandvej, på altaner og på tagterrasser. Der etableres orangeri, tagterrasse og pool på taget af Frysehuset.

Byggeriet er ibrugtaget 20.05.2020.