VISIONSHUSET – INFILLHUS I NØRRESUNDBY

Projekt: 5 lejligheder i infill-hus med fjordudsigt

Adresse: Strandgade 8, 9400 Nørresundby

Ydelsesperiode: Afleveret 2014

Bygherre: Visionshuset.dk A/S v./Mårten Hede

Bruttoareal: Ca. 790 m² | 160 m² kælder

Anlægssum: Ikke oplyst

Enterpriseform:

Rolle og ydelser:

Strandgade 8 er et ægte ”in-fi ll” projekt, hvor konteksten og de eksisterende bygningers arkitektur, materialer og proportioner er arbejdet ind i en ny tidssvarende fortolkning af en moderne byejendom.

Med sin attraktive placering centralt i Nørresundby lige ved Limfjords- broen og derved på kanten mellem Nørresundby og Aalborg C indgår ejendommen som et vigtigt bidrag i formidlingen mellem den tætte by syd for fjorden og den nye havnefront på fjordens nordside.

Facadernes mørkerøde sten udtrykker en soliditet, som kan modstå vind og vejr, men løses samtidig op af de forskudte udsigtsgivende glaskarnapper, og de øvre etager, som diskret trækker sig lidt tilbage med deres lyse pudsede facader.

De moderne indrettede lejligheder – i alt 5 stk.  boliger – er rummelige, gennemlyste familieboliger, hvor køkken-alrummet spænder ud mellem gade- og gårdfacade og danner et naturligt hjerte i boligen, og hvorfra der er adgang til de forskellige værelser via mindre gange, som lydmæssigt og visuelt adskiller soverum fra alrummets aktive liv.

Mod vest åbner boligerne sig op mod det fælles gårdmiljø med store altaner og med adgang fra alrummet og det tilstødende soveværelse.

Boligerne har alle 3 værelser, 2 toiletter samt et stort køkkenalrum i forbindelse med stuen.

Der er til boligernes interiør valgt gedigne og enkle materialer, hvor der er lagt vægt på smuk patinering og god brugbarhed.

Byggeriet er præmieret af komiteen for bygningspræmiering i Aalborg i 2014